Om os

Om Kirkegårdsgartneren

Det er blevet alt for dyrt at få passet et gravsted på de danske kirkegårde, mener Svend Erik Christensen.

Derfor etablerede han, sammen med Datteren Camilla Christensen, i foråret 2013 virksomheden Kirkegaardsgartneren i/s, der tilbyder stort set de samme ydelser som kirkerne, blot til en pris, der nærmer sig det halve i årlige udgifter til renhold, blomster og gran på gravstedet.

Igennem næsten 20 år har Svend Erik Christensen arbejdet som kirkegårdsgraver, både i byen og på landet. Det har givet den 50-årige gartner et tæt indblik i, hvordan vi vælger at mindes vore afdøde.

Når jeg møder et par, der har mistet et barn, eller for den sags skyld en ældre enke eller enkemand, der ønsker et kistegravsted, som de og andre pårørende kan besøge i de næste mange år, så virker det helt urimeligt, at de skal igennem de spekulationer, som de seneste prisstigninger giver.

Hvorfor skal de midt i en svær situation have dén byrde ekstra at tænke på, at de måske ikke har råd til det gravsted, de ønsker sig, spørger Svend Erik Christensen.

Svend Erik Christensen, 50 år, er udlært gartner fra Beder Gartnerskole (nu Jordbrugets UdannelsesCenter Århus) i 1982.

Ved siden af Kirkegårdsgartneren.dk driver Svend Erik også virksomheden Pilegartneren, der leverer blomsterdekorationer til flere lokale supermarkeder.

Som en særlig service tilbyder Kirkegårdsgartneren at tage et billede af det pyntede gravsted og sende det som e-mail til pårørende, der bor langt væk. Dette er med i prisen.

Camilla, er pr 31/23 2014 trådt ud af firmaet pga. uddannelse. Derfor er Kirkegårdsgartneren nu lagt sammen med virksomheden pilegartneren, som levere gravpynt til flere lokale supermarkeder, og som Svend Erik har drevet igennem snart 20år.

Svend Erik Christensen

Tuenvej 132
9900 Frederikshavn

Tlf.: (+45) 71 99 08 79
Mail: info@kirkegaardsgartneren.dk